DSpace Repository

Gıdalarda Sıklıkla Kullanılan Doğal ve Yapay Tatlandırıcıların Sağlık Üzerine Etkileri

Show simple item record

dc.contributor.author BUDAK, Gözde
dc.contributor.author TEZCAN, Erdem
dc.date.accessioned 2022-03-21T08:55:49Z
dc.date.available 2022-03-21T08:55:49Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.issn 2651-5202
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11501/392
dc.description.abstract Gıda endüstrisinde kullanılan iki tip tatlandırıcı mevcuttur bunlar bitki kaynaklı doğal tatlandırıcılar ve sentetik tatlandırıcılardır. Doğal tatlandırıcı maddeler, sağlık üzerinde herhangi bir olumsuz etkiye sahip olmadıkları için sentetik tatlandırıcı maddelere göre daha çok tercih edilir. Doğal tatlandırıcılar, diyabetik hastalar için yararlı maddelerdir. Bu derleme gıda sektöründe en çok kullanılan doğal ve yapay tatlandırıcıların sağlık üzerine etkilerinin gözden geçirilmesini amaçlamaktadır. tr_TR
dc.subject Doğal tatlandırıcılar, yapay tatlandırıcılar, aspartam, sakarin, natural sweeteners, artificial sweeteners, aspartame, saccharin tr_TR
dc.title Gıdalarda Sıklıkla Kullanılan Doğal ve Yapay Tatlandırıcıların Sağlık Üzerine Etkileri tr_TR
dc.title.alternative Health Effects of Natural and Artificial Sweeteners Frequently Used in Foods tr_TR
dc.type Article tr_TR


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account